Navigatie overslaan

Onze aanpak

Wij geloven dat iedereen recht heeft op een veilige plek en de kans om zijn of haar leven weer op te pakken. Of dit nu komt door dakloosheid, verslaving, psychische problemen, schulden en/of het opstarten met niks na detentie: iemand met een samenloop van problemen kan het leven als overweldigend ervaren. Onze zorg is gericht op het herstellen van eigen kracht en zelfredzaamheid. 

Opvangen, aanpakken, loslaten

Onze werkwijze is opgebouwd rondom drie belangrijke fasen: opvangen, aanpakken, en loslaten. We bieden eerst rust en stabiliteit in crisissituaties, bijvoorbeeld met tijdelijke opvang. Daarna werken we samen aan een persoonlijk herstelplan gericht op onder meer financiële stabiliteit, woonzekerheid en sociale verbinding. Uiteindelijk begeleiden we de cliënt naar zelfstandigheid, zodat zij hun leven met zelfvertrouwen kunnen voortzetten, zonder onze hulp. Je leest hier meer over bij Opvangen, aanpakken, loslaten.

Situationeel begeleiden

Situationeel Begeleiden is de methodiek die LIMOR heeft ontwikkeld vanuit jarenlange ervaring met mensen met meervoudige problematiek. Het gaat om het afstemmen van de juiste begeleiding op het juiste moment, waarbij de behoeften en competenties van de cliënt altijd centraal staan. Dit dynamische proces vraagt om alertheid en het vermogen om snel in te spelen op veranderingen in de situatie van de cliënt. Lees meer hierover bij Situationeel begeleiden.

Onze inzet

Onze kern is de overtuiging dat ieder mens telt. Wij kijken verder dan de problemen en zien de persoon daarachter. Als hulpverleners staan we met warmte en compassie náást de cliënt. We investeren in de professionele relatie, dicteren niets maar motiveren. Wij zijn doeners – eigenzinnig en creatief, niet bang om buiten de lijnen te kleuren als dat helpt. We grijpen kansen en zoeken actief de samenwerking op met ketenpartners, familie en andere steunpilaren in het netwerk. Lees meer hierover bij Onze waarden