Logeerhuis Zwolle
Het Logeerhuis in Zwolle is er speciaal voor dakloze jongeren. Dak- en thuisloze jongeren blijken de reguliere nachtopvang voor volwassenen vaker te mijden. Het Logeerhuis wordt daarom ingezet om deze groep te ondersteunen. Hier kunnen de jongeren tijdelijk verblijven, ter overbrugging naar bijvoorbeeld begeleid wonen.
Voor wie is deze voorziening?
Het Logeerhuis is een begeleid wonen setting met drie appartementen en in totaal plek voor negen jongeren
- van 18 jaar tot en met 24 jaar;
- zonder eigen woonplek die blijven ‘bankhoppen’ van logeeradres naar een ander logeeradres;
- die door veelal psychische problemen behoefte hebben aan rust, veiligheid en structuur;
- die een geldige indicatie of beschikking hebben vanuit de MO (we kunnen je adviseren bij het verkrijgen van de juiste indicatie);
- die redelijk zelfstandig kunnen wonen (uiteraard geen overlast veroorzaken) en begeleiding krijgen op afspraak.
- die doorstroommogelijkheden hebben.
In tegenstelling tot beschermd wonen is er geen 24 uurs toezicht, maar wel een 24 uurs bereikbaarheidsdienst in geval van nood.
In het Logeerhuis bieden we een traject van negen maanden aan. In deze periode ga je werken aan jezelf en op zoek naar een eigen woonplek.
Welke hulp kun je van ons verwachten?
In het Logeerhuis kun je toewerken naar stabiliteit. Samen met een trajectregisseur maak je een zorgplan met doelen, dat je samen met je trajectbegeleider gaat uitvoeren. Je krijgt een vaste trajectbegeleider die jou kan ondersteunen met onder andere:
- het huishouden;
- het opbouwen van sociale contacten;
- gezondheidszaken;
- dagbesteding (denk aan werk, opleiding, vrijwilligerswerk);
- het regelen van praktische zaken (denk aan huisarts, tandarts, uitkering);
- financiën/schulden;
- contact met justitie/reclassering/politie.
We begeleiden je op een ambulante wijze (op afspraak in je appartement) via onze eigen methodiek. Daarover lees je hieronder meer.
Maatwerk
We begeleiden je met de methodiek Situationeel begeleiden. Dit is maatwerk per cliënt. Jouw motivatie en je competenties staan hierbij centraal. We kijken per leefgebied wat je zelf kan en welke ondersteuning je nodig hebt. Je doet wat je zelf kunt en krijgt hulp van ons of anderen. We richten ons vooral op het ontwikkelen van je eigen kracht, zodat je kunt uitstromen naar een eigen thuis.
Waar het kan proberen we je netwerk te vergroten, zodat je mensen of instanties in je nabijheid hebt die je kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld familie, vrienden en kennissen, maar ook instanties als bijvoorbeeld Dimence en Zwolle Actief.
Hoe woon je?
Je woont in een appartement met twee andere bewoners. In dit appartement deel je de keuken, badkamer, toilet, wasmachine, droger en balkon met je medebewoners. Je hebt wel je eigen kamer, waar een bed, tv en kledingkast staat en een welkomspakketje. Je mag ook je eigen spullen meenemen, als je dat wil.
Aanmelden
Aanmelden kan via het team zwerfjongeren (bereikbaar via het Meldpunt Maatschappelijke Zorg) of via de GGD centrale toegang: 038 428 1428.
Adres
Palestrinalaan 579, 587, 993
8031 TA Zwolle