VOL ZIN: kunst door bijzondere kunstenaars

Op donderdag 9 maart 2017 wordt tussen 16.00 uur en 18.00 uur de Lighthouse Expo ‘VOL ZIN’ geopend op de Haagse Hogeschool (HHS). Een expositie met prachtige werken, gemaakt door kunstenaars die begeleid worden door LIMOR.

 

Bron van zingeving

Kunst is voor veel van onze cliënten een grote bron van zingeving. Het organiseren van een expositie is voor ons dan ook voor de hand liggend. We zien hoe cliënten reageren als het over hun werk gaat. Onzichtbaar, soms kamers vol met prachtige werken en een diepe wens voor velen om het eens tentoon te stellen.

Het geeft perspectief, richting

We hebben ze samen gebracht. De betekenis van kunst voor hen is heel duidelijk: het geeft perspectief, richting, sommige kunstenaars zien het als een levensvervulling en als zeer waardevol in hun herstel.

Samenwerking met HHS

VOL ZIN beginnen we aan de organisatie van de expositie. Na contact met de Haagse Hogeschool is er een inspirerende samenwerking ontstaan. We kiezen er voor om midden in de lokale samenleving te exposeren. Waarom? Om te laten zien dat onze cliënten meer zijn, dan alleen cliënten. Het zijn gewaardeerde kunstenaars. Kunstenaars, toevallig met problemen die ons ook kunnen overkomen, maar nu de weg weer terug vinden naar zelfstandigheid.

Kom je langs?
Kom je langs tijdens de opening van de expositie? Leuk! We zien je daar graag. Ben je niet in de gelegenheid, maar wil je de kunstwerken wel graag zien? De expositie is tot en met 29 maart 2017 geopend.

Delen: 
Plus